Kategóriák
Kategóriák
  • Nőknek [18]
    •  
Partnereink
Tanúsítvány
SSL Certificate
Vegyszermentes bőrápolás
2018.01.15 16:45

Ezért zsírosodik a hajad a bolti sampontól

2 naponta mosod a hajad, de szinte már másnap zsírosnak érzed. Viszket a fejbőröd, esetleg korpásodik is. Már rengeteg sampont kipróbáltál, de semmi változás. Elárulok egy titkot.

 

Szilikon a samponban

A szilikont széleskörűen alkalmazzák az autógyártástól a protézisekig, és mint kenőanyag felbukkan a kozmetikumokban is. Arcápolókban, szemránckrémekben előszeretettel használják, mert könnyebben kenhetővé teszik az adott terméket, emellett ráncfeltöltő hatása miatt is kedveli a kozmetikai ipar. Nem szívódik be a bőrbe, csak megül a ráncokban, így feltölti azokat.

Samponokba azért teszik, mert a hajszálakon bevonatot képez, lesimítja a rajtuk lévő pikkelyeket, így az egész haj selymesnek hat, könnyen kezelhető lesz.

Hosszú távon azonban nem biztos, hogy jót tesz, hiszen nemcsak a hajon, de a fejbőrön is megragad, eltömítve a pórusokat, ami miatt zsírosodás, korpásodás alakulhat ki. Ha hosszú távon használsz ilyen terméket, a szilikon által képezett bevonat miatt a valódi ápoló anyagok nem jutnak el a hajadba.

 

A címkén a szilikont a következő neveken kell keresned:

  • Cyclomethicone Dimethiconol
  • Cyclopentasiloxane
  • Dimethicone Copolyolszil
  • Dimethicone Crosspolymer

Tilos a szilikon a hajra?

A válasz röviden nem, csupán arra figyelj, hogy a termék, amiben jelen van, ne érintkezzen a fejbőrrel, ilyen lehet egy hajvégápoló vagy hajbalzsam, amit a haj alsó felére kell kenni.

Ha Neked nagyon gubancos a hajad, akkor is érdemes felváltva másik termékkel használni, de hosszú távon mindenképpen jobb lehet egy növényi olajon pakolás, ami valóban hat, és nemcsak látszatmegoldás. Szerencsére rengeteg szilikonmentes termék is kapható már.

Webáruház készítés