Kategóriák
Kategóriák
  • Nőknek [18]
    •  
Partnereink
Tanúsítvány
SSL Certificate
Vegyszermentes bőrápolás
2016.07.21 09:57

Gyermektestápolás a születéstől az iskoláig 5. rész: Félsz az ekcémától? Rajtad (is) múlik

baba testápolásAz allergiás betegségek -így az ekcémás tünetek is- egyre több embert érintenek.  Az okok valószínűsíthetőek. A megoldás a Te kezedben is ott van.

26 másodperc. Ennyi idő alatt kerül a vérbe minden vegyszer, amit a bőrödre kensz. Onnantól nincs visszaút. 

Hogyan árthatsz gyermekednek?

Észre sem veszed, hogy Te magad is károsíthatod a saját gyermeked egészségét, babasamponfinom bőrét.
A bababőr ötször olyan vékony, mint egy felnőtt bőre, ezért hamar felszívja a rákerülő anyagokat (a mérgeket és a tápláló anyagokat egyaránt). A babáknál ez a folyamat sokkal gyorsabban és nagyobb arányban megy végbe, hiszen a kicsik bőrfelülete – testtömegükhöz képest – többszöröse a felnőttekének.

Egy 3 kg-os csecsemő 1 kg testtömegére 700 cm2-nyi bőrfelület jut, míg a felnőtteknél csak 250 cm2. Ráadásul a bababőr sérülékenysége is erőteljesebb, mint a felnőtteké. Ezért egyáltalán nem mindegy, mit kenünk kisbabánk bőrére!

A bőrön át ezek a káros anyagok bekerülnek a gyermeked szervezetébe, majd ott az évek során összeadódnak és később szövődményes megbetegedésekhez vezethetnek. Éppen ezért is olyan fontos, hogy gyermekedet csak olyan tiszta kozmetikumokkal ápold, amelyek nem lehetnek károsak az egészségére.

veszélyes babaápolásAmiket feltétlenül kerülj:

Parabének: tartósítószerek, amelyek könnyen bőrirritációt, bőrgyulladást, bőrszárazságot okozhatnak. Samponokban, testápolókban és a nedves törlőkendőkben használják leginkább.

Hexaklorofén: bár a hexaklorofénes hintőport gyakran ajánlják a köldökcsonk ápolására, de a mennyiségre és a koncentrációra nagyon vigyázni kell, mert sok és nagy felületen való hosszú idejű alkalmazása agyi károsodáshoz vezethet (lásd a betegtájékoztatót!).

SLS és SLES: a sodium-lauryl-sulfate (SLS) és a sodium-laureth-sulfate (SLES) olyan habzó anyag, amelyeket tisztító hatásuk miatt tesznek főként samponokba, folyékony szappanokba és babafürdetőkbe. A tisztítás mellett azonban erős bőr- és szemirritációt válthatnak ki.

Alkohol: oldószerként, fertőtlenítő- és tartósítószerként használják egyes kozmetikai termékekben. Szárítja, irritálhatja a bőrt.

Ásványi olajok: paraffin-, szilikonolaj, vazelinféleségek. A kőolaj lepárlásakor keletkező anyagok, amelyek elzárják a bőrfelszínt (alulról a toxinürítést, felülről a bőrlégzést akadályozzák meg). Popsikenőcsök, babaolajok káros összetevői.
Amikor balesetet szenved egy tartályhajó és olaj kerül a tengerbe, akkor mindenki elmondja, hogy ez milyen veszélyes az állatvilágra nézve. Például az ásványolaj szennyezés fokozottabb mértékben veszélyezteti a vízi környezet állatvilágát, mint a mikroszervezeteket. Így a halak esetében a bőrükre tapadva bőrelváltozást okozhat.

Nos, akkor miért kellene ásványi olajat kenni a baba bőrére?

Glicerin: 5%-nál nagyobb koncentrációban elvonja a bőr alsóbb rétegeiből a vizet, és szárítja azt. Az 5-nél kisebb százalékú és a növényi változata azonban jótékony hatású a bőrre.

Hogy mit érdemes beszerezned, ha szeretnéd megóvni gyermeked a kemikáliáktól, az a következő részben kiderül. Tovább az utolsó részhez-->>

Webáruház készítés