Kategóriák
Kategóriák
  • Nőknek [18]
    •  
Partnereink
Tanúsítvány
SSL Certificate
Vegyszermentes bőrápolás
2016.05.02 14:30

Miért nem csíp a babasampon

babasamponTudod mitől könnymentes a babasampon?

Sodium Laureth Sulfate
Sajnos sok babaápoló-készítményekben is találkozni lehet vele.
De megvan a megoldás: „Könnymentes baba tusfürdő/sampon!”
Ez igen szóval helyettesítették ezt a káros anyagot benne?
Azért ilyen messzire ne merészkedjünk! Ennél „jobbat” találtak ki! Tettek bele fájdalomcsillapítót!! Hát nem jó? Így nem csíp, nyugodtan, még több érheti a szemet… ha már károsítja!!

A Sodium Laureth Sulfate a Sodium Lauryl Sulfate alkoholos változata. Kevésbé irritáló, azonban komoly kiszáradást okozhat. A tisztítószerekben vagy a samponokban található anyagokkal reakcióba lépve mind a Sodium Laureth Sulfate, mind a Sodium Lauryl Sulfate rákkeltő nitrátok és dioxidok keletkezéséhez járulhat hozzá. Csupán egyszeri hajmosással nagy mennyiségű nitrát kerülhet a vérkeringésbe.
A ma divatos tusfürdők, habfürdők általában drágábbak a szappannál. Mivel a bőr savas ph-ját nem változtatják meg, nem puhítják a bőrt, tartós és túlzott használatuk következtében a szaruréteg megvastagodhat, s ez is oka lehet az egyre gyakoribb szőrtüszőgyulladásoknak.
Az ilyen tusfürdők, habfürdők használatánál különösen vigyázni kell a mennyiségre, s hogy ne maradjanak a bőrön. Minél jobban habzik egy tus-, vagy habfürdő annál jobban szárít. A mosóerő viszont nem feltétlenül függ a habzástól.
Gyakori használatuk következtében nagyon fontos vízmegtartó anyagok is kioldódhatnak a bőrből, s akkor a bőr felső rétegei könnyen kiszáradnak. A száraz és érdes bőr nemcsak esztétikailag kifogásolható, különféle bőrbetegségek kialakulásához is vezethet.

Webáruház készítés