Kategóriák
Kategóriák
  • Nőknek [18]
    •  
Partnereink
Tanúsítvány
SSL Certificate
Vegyszermentes bőrápolás
2016.06.20 19:15

Gyermek testápolás a születéstől az iskoláig 1. rész- A magzatmáz

Mai ZENNA: Miért "végzik ki" a babák bőrének immunrendszerét már rögtön aA magzatmáz szülés után? És miért veszélyes azonnal megfürdetni az újszülöttet?

Képzeld el, amikor megszületik a baba, "csúnya" fehér máz van a bőrén. Ezt általában a nővérkék azonnal lemossák. (Jó esetben sima vízzel, rosszabb esetben vegyszeres tusfürdővel)Mi ezzel a baj?

 

magzatmáz1. A magzatmáz többek között egy védőburok a bőrfertőzések ellen az élet első napjaiban. Eltávolítása veszélyezteti a baba egészségét. Pedig, 2-3 nap alatt eltűnne magától.
A magzatmáz immunrendszeri védvonalat képez. Alacsonyabb a bőr pH értéke azoknak az újszülötteknek, akikről a magzatmázat nem mossák le azonnal, mint a megszületés után egyből eltávolított magzatmázú gyermekeknél. Tehát, a bőr védő „savas köpenye” könnyebben kialakul, ha ne mossák le a magzatmázat.

2. A magzatmáz részt vesz a szervezet hőszabályozásában.
Tudtad, hogy a babák 3-4 hétig egyáltalán nem izzadnak?
Sőt, mivel a bőrük vékony, hőszabályozásuk fejletlen, ezért könnyen megfáznak. Szülés után közvetlenül, ha a fürdetéskor azt veszed észre, hogy a bőre kék és márványos lett, akkor jó eséllyel már meg is fázott.

3. A magzatmáz megakadályozza a jelentős, bőrön keresztüli vízvesztést. Márpedig egy újszülött esetében óriási jelentősége van a megfelelő folyadék jelenlétének a bőrében és a szervezetében, hiszen nagyon gyorsan kiszáradhatnak.

A következő részben arról lesz szó, hogy mikor, milyen vízben szabad fürdetni a babát. 
És az is kiderül, hogy miért sír a legtöbb baba az első 3 hónapban.
TOVÁBB A KÖVETKEZŐ RÉSZHEZ

Webáruház készítés