Kategóriák
Kategóriák
  • Nőknek [18]
    •  
Partnereink
Tanúsítvány
SSL Certificate
Vegyszermentes bőrápolás
2016.06.27 13:33

Gyermektestápolás a születéstől az iskoláig 3. rész: Babafürdetés víz nélkül

olajos_babafurdetesMielőtt beletennéd gyermeked a vízbe, meg kell tisztítanod a hajlatait és a testréseit. Igen jól látod. A vízben ez nem menne, hidd el!

Nos, nincs másra szükséged, mint a ZENNA babaolajra, egy csomag vattára és fültisztítóra.
A hajlatok tisztogatásánál legyen mindig ugyanaz a sorrend, hogy gyermeked megszokhassa! Egy lehetséges sorrend: fej, nyak, kar, láb combig, köldök, alhas, lágyékhajlat, nemi szerv, fenék. Minden hajlat tisztításakor használj új vattacsomót!

olajos babafürdetésA testnyílások tisztogatásának szabályai

A szemrésnél kezd az arc tisztogatását. Ezt csak abban az esetben csináld, ha váladékos, máskülönben felesleges.

A szemrés után az orr környékének tisztítása következik. Gyermeked fejét a homlokára helyezett kezeddel rögzítsd! Az orrába soha ne nyúl bele, mert megsértheted a nyálkahártyát! Elegendő a környékét megtisztítanod!

A következő lépés a fülek tisztogatása. Itt is csak a KÜLSŐ hallójáratokat kell megtisztítani. A hallójáratban levő kis szőrszálak kisodorják a szennyeződést, ezért felesleges belenyúlnod. No, meg veszélyes is. Elegendő a fülkagylót áttörölni az olajos fültisztítóval.

A fenék tisztításánál fontos, hogy felülről lefelé haladj. Különösen akkor kell nagyon vigyáznod, ha lányod van, nehogy széklet kerüljön a szeméremrésbe.

A hajlatok és nemi szervek tisztításának szabályai

Először a nyakráncokat érdemes kitörölnöd, majd a felső végtag ráncait. Ezután következhet az babahajlat mosásalsó végtag, az alhas és a lágyékhajlat.

A nemi szervek tisztogatásánál különös gondossággal kell eljárnod.

Fiúknál tisztísd meg a pénisz és a herezacskó közötti ráncot, majd a fitymáját kissé hátrahúzva töröld le a váladékot! Minden nap egy ici-picit húzd hátrébb a fitymát, hogy ne kelljen műteni! De, ne erőltesd!

Lányoknál a nagyajkai és a kisajkai közé lerakodótt váladékot töröld ki! Ne nyúlj bele a szeméremrésbe! Gondosan ügyelj arra, hogy se krém, se hintőpor ne jusson bele!

A köldököt kb. a 3. hónaptól tisztíthatod, ha már száraz és behúzodott.

koszmó ellenA fej tisztítása

Fejmosás előtt a hajas fejbőrt olajozd be! Gyermeked fejét elegendő hetente egyszer megmosnod, mert különben nagyon kiszárad a fejbőr, és túl sok koszmó képződik rajta, amely a fejbőr pikkelyes jellegű hámlása és könnyen befertőződhet.

Hidd el, az olajos hajtisztítás sokat segít ezen a problémán! (Koszmó: sárgás lerakódás, ami az elhalt hámsejtekből és a bőrmirigyek faggyújából alakul ki.) 

Most, hogy már "csillog-villog" a gyermeked, irány a víz! Tovább a következő részhez-->>

Webáruház készítés