Kategóriák
Kategóriák
  • Nőknek [18]
    •  
Partnereink
Tanúsítvány
SSL Certificate
Vegyszermentes bőrápolás
2016.07.15 08:47

Szabadulj meg a pattanásoktól bőrkárosító vegyszerek nélkül! 1. rész. Miért alakul ki a pattanás?

Pattanásos bőrA pattanásos arcbőr kezelése.

Facebookról jöttél? Ellenállhatatlan csomagajánlat csak Facebook rajongóknak. Kattins ide-->>

Felfedjük a titkot a pattanás kialakulásáról

Úgy tűnik, megvan a megoldás a pattanásos bőr kezelésére, pedig...

Bőrünk nagy része tele van faggyúmiriggyel, melyek a szőrtüszők kivezető nyílása mellett helyezkednek el. A faggyú szeretne kijutni a bőr felszínére, így nyújtva védelmet a bőrünknek. A baj akkor van, amikor az elhalt szaruréteg eltömíti a mirigy kivezető nyílását. Lássuk a fázisokat!

pattanás keletkezése

Akne keletkezése

1. Szerencsés esetben csak mitesszer (nyitott komedo) lesz és nem gyullad be. (A fekete mitesszer nyílt, mégsem a belekerülő piszoktól sötét elsősorban – ahogy ezt sokan gondolják -, hanem a melanin nevű bőrfestéktől és a belekerült sejttörmeléktől.)

2. Piros kis folt lesz, könnyen kiürül és pár nap alatt elmúlik magától.

3. A fehér mitesszerek (zárt komedo) zártak, mert szaruréteg fedi őket, ezért talán hajlamosabbak begyulladni. Gyakran nem is láthatók szabad szemmel, csak akkor tűnnek át a vékony fedő bőrrétegen, ha a bőrt kicsit megfeszítjük, és erős lámpával megvilágítjuk.

4. Pattanás keletkezik, amely nem más, mint felgyülemlett faggyú, amely nem tud távozni a külvilág felé. Ha ez egészen közel van a bőr felszínéhez, akkor elkezd kifelé dudorodni, és a bőrfelszínen található baktériumok hatására gennyesedés indul meg

5. Amikor a kivezetőnyílástól távolabb, a bőrszövet kicsit mélyebb részében „akad el” a faggyú, akkor keletkezik az a bizonyos fájdalmas dudor, amely csak nő, csak nő. Aztán piros lesz, és még jobban fáj, és még mindig nő. Ekkor a szervezeted saját védekező mechanizmusa bekapcsol, és az extra mennyiségű, már a kivezetőnyílás falát tönkretenni készülő faggyút elpusztítja, ami szintén gennyesedéshez vezet (ezt nem szennyeződés okozza, úgynevezett steril gennyről van szó), és egyszer csak ez az addig hatalmas piros dudor sárgulni kezd, és kinyomható.

 

Mit tehetsz a pattanások megelőzése érdekében?

A legfontosabb, hogy a faggyú szabadon tudjon ürülni, ezért rendszeresen el kell távolítanod az elhalt hámsejteket a bőr felszínéről és a bőr alól.


Felszíni hámlasztás: habosítsd fel a kezedben a ZENNA Arctisztító szappant és gyengéden simogasd vele az arcod 1 percig!
Utána használj ZENNA éjszakai arcszérumot, hogy megnyugtasd a bőröd!

 

Bőr alatti hámlasztás: Bizony erre is szükség van, hiszen a bőr alatt elhalt hámsejtek milliói találhatóak, melyeket csak kémiai hámlasztássl tudsz eltűntetni.
A ZENNA AHA gyümölcssavas hámlasztót egy pamut vattával gyengéden vidd fel az arcodra és hagyd is rajta! 1 hónap után tarts szünetet!

 

Tévhitek


1. Nem használok krémet, mert pattanásos a bőröm.
Krémezésre a zsíros, pattanásos bőrnek is szüksége van, hiszen ettől még lehet vízhiányos és megereszkedett is.

2. Ha napoztatom, az jót tesz a pattanásaimnak.
Nagy tévedés, aminek az az alapja, hogy a nap szárít és fertőtlenít. A felszínes pattanások kialakulásáért felelős baktériumok tényleg nem szeretik a napot, ám a bőr mélyebb rétegeiben keletkező pattanások kialakulását nemhogy csökkenti a napozás, hanem gyorsítja a folyamatot.

3. Zsíros a bőröm, ezért szárító kozmetikumokat használok.
Attól, hogy a bőröd felszínét szárítod, nemhogy kevesebb, hanem adott esetben MÉG TÖBB FAGGYÚ fog termelődni. Természetesen a kialakult pattanásoktól hamarabb megszabadulsz, ha fertőtleníted és szárítod őket a ZENNA Pattanáskiller éjszaki olajesszenciával.

 

A 6 lépéses könyörtelen megoldást a pattanások ellen itt találod, ezen az oldalon-->>

Webáruház készítés