Kategóriák
Termék részletek


ZENNA Finomítatlan Bio Shea vaj Ghána

1 270 Ft

100%-a organikus Shea vaj Ghánából 4 féle kiszerelésben

  • A shea vaj az egész világon a természetes kozmetikumok nélkülözhetetlen összetevőjének számít, úgy a hazájában, Afrikában, ahol évszázadok óta használják, mint a legelőkelőbb nyugati szépségszalonokban. 


    A shea vaj egy Közép-Afrikában élő fa, a karité fa terméséből készül. A karitéfa 20 éves korában hozza első, nagy, szilvára hasonlító, csonthéjas terméseit és akár 200 éven keresztül is terem. A leszüretelt gyümölcsök 60-70% zsírtartalommal rendelkeznek. A tradícionális feldolgozás eredménye egy közepes keménységű, törtfehér színű, édeskés illatú növényi zsiradék, amelyet shea vajnak hívnak. A hidegsajtolás rendkívüli előnye, hogy a shea vaj igen magas A-, E- és F-vitamin tartalmát képes megőrizni, továbbá nem tartalmazza a kémiai kivonáshoz alkalmazott vegyszerek maradékait.

     

    A ZENNA finomítatlan shea vajnak az összetételében résztvevő zsírsavak és jelentős arányban jelenlevő nem szappanosítható anyagok visszaigazolják ennek a vajnak a vitathatatlan minőségű tulajdonságait: sérülések gyógyítása, felhámképződés serkentése, a bőrszövetek táplálása, nap káros sugarai elleni védelem, irritációk  nyugtatása.

     

    Összetevők (Ingredients): Bio Shea vaj/ butyrospermum parkii butter*

    *Az összetevők 100%-a organikus mezőgazdaságból származik.

    Mire jó a Shea vaj?

    • gyulladásgátló (fahéjsav észterei, olajsav)
    • csillapítja az irritációt, csökkenti a pirosodást
    • mélységében táplálja és hidratálja a bőrt (polifenolok, sztearinsav, olajsav)
    • bőrregeneráló, serkenti a felhámképződést
    • antibakteriális hatású (több mint 7 katechin összetevő)
    • elősegíti a hegesedést
    • védő, fényvédő hatású (az allantoin, eltömítéssel, fahéjsav)
    • serkenti a kollagén termelődést
    • megelőzi a ráncosodást és öregedés jeleit
    • visszaadja a haj ragyogását, szépségét
    • táplálja a kappiláris szálakat
    • védi a hajszálakat

    Mire használhatod a Shea vajat?

    • ráncosodás és öregedés jelei ellen
    • ajkakra és az arc érzékeny területeire
    • irritált bőrfelületre (pelenkától, borotválkozás után, szőrtelenítés után)
    • sérült, megkeményedett vagy töredezett bőrre
    • bőrkiütésekre, ekcémákra, bőrgyulladásokra
    • vegyihatásnak kitett kézre, bőrfelületre
    • napégette vagy enyhén sérült bőrre
    • izomfájdalomra, izomfáradtságra, feszültségre
    • száraz fejbőrre
    • száraz, töredezett, festett hajra

    Mivel keverheted a Shea vajat?

    • levendula és római kamilla illóolajokkal keverve, irritált bőrre
    • körömvirág olajjal és aloe vera olajjal keverve, az érzékeny bőrre
    • ricinusolajjal és ilang-ilang illóolajjal keverékben, hajápolásra
    • rosa mosqueta olajjal és vadmurokmag illóolajjal, érett, kiszáradt bőrre
    • borágó és avokádó olajakkal éjszakai krémnek
    • argán olajjal és geránium illóolajjal keverékben ránctalanító krémbe
    • szezámmag olajjal és narancs illóolajjal az ajkak ápolására
    • makadámia és rosa mosqueta olajjal a striákra, terhességi csíkokra

    Hogyan tárold a Shea vajat?

    • oxidációra ellenálló olaj lévén, szobahőmérsékleten tárolandó, lehetőleg 25°C alatt, nedvességtől és fénytől védve, az eredeti tartályában. Hűtőszekrényben is tárolható.

    Ki ne használjon Shea vajat?

    • diókra, olajos magvakra és latexre érzékeny személyek ne használják
Webáruház készítés