Kategóriák
Termék részletek


ZENNA Felnőtt fogkrém 100% vegyszermentes- 75 ml

1 260 Ft

Natúr fogkrém, amiben nincs: fluorid, Nátrium benzoát* (sodium benzoate), SLS, Parabén, Triklozán

Enikő véleménye: “A fogkrém valami eszméletlen jó, fogínysorvadással küszködöm és amióta ezt használom elmúlt a gyulladás és kevésbé vérzik az ínyem. Abszolút szerelem. Az íze és az állaga is tetszik, rágógumis hangulat.”

 • Megkerestük a természet azon kincseit, melyeket évezredekkel ezelőtt használtak a száj ápolására és becsomagoltuk egy tubusba. Így mostantól Te is élvezheted a vegyszermentes fogmosást. 

  *Élesztősejteken végzett vizsgálatok szerint lehet, hogy a nátrium-benzoát önmagában károsítja a DNS-t és a mitokondriumot, az energia előállításban és raktározásban kulcsszerepet játszó sejtszervecskét, ami apoptózishoz, azaz aktív sejtelhaláshoz vezet. Ez a folyamat kapcsolatba hozható a Parkinson-kórral és idegrendszeri károsodásokhoz is vezethet. Többek között ezért sincs a ZENNA fogkrémekben.

  Hogyan használd?


  Tegyél fogkefédre a tubusból annyit, amennyi Neked jól esik!  Ha igazán jó eredményt akarsz, akkor legalább 3-4 percig mossad a fogad!
  Mivel a fogorvosok általában 3-4 percig javasolják,  jó ötletnek tűnik rádiózás közben fogat mosni, ami egy átlagos dal hossza.
  Az emberek általában azt gondolják, hogy hosszabb ideig művelik, de a legtöbben kevesebb, mint egy percet töltenek a súrolással.

  Fontos: A benne lévő Borsmenta illóolaj100% természetes, belsőleg
  is használható. Ennek ellenére, ha allergiás vagy, akkor válaszd az illatmentes fogkrémünket!

  ZENNA Felnőtt fogkrém 100% vegyszermentes előnyei


  ZENNA_mire_jo

  • Vegyszermentes szájápoló
  • Intenzív tisztító
  • 100% vegán
  • Friss leheletet ad
  • Extrém gyengédség a fogaknak

   

  A pontos összetevők, amit csak a ZENNA árul el Neked

   

  Összetevők Aránya
  Víz 56%
  Xilit 16%
  Növényi glicerin 14%
  Kálcium karbonát por 9,5%
  Kókusz tenzid a habzásért 1%
  Guár gumi 1,5%
  Szódabikarbóna 1%
  Borsmenta illóolaj 0,5%
  Preserv GB tartosító 0,5%


  Ingredients: Aqua, xilit, glycerin,Calcium Carbonate powder, cocamidopropyl betaine, guar gum,Sodium bicarbonate, mentha piperita leaf oil, Aqua, glycerin, sodium levulinate, sodium anisate

  Összetevők hatásai


  Növényi glicerin 99,5%-os
  A kozmetikai ápoló és higiéniai termékek készítésében egy klasszikus összetevő. Nedvszívó, hidratáló hatású, bársonyosítja a bőrt. Megvédi a bőrt és a hajat a kiszáradástól. Maximális tisztaságú, gyógyszertári és kozmetikai minőségű. Erősen higroszkópos, így elsőre gátolja a bőr (de csak a felhám!) kiszáradását, hidratál. Nem biztosít táptalajt a szuvasodást okozó baktériumoknak– szájvizek/fogkémek ízesítő anyaga.

  Kálcium-karbonát
  A fogkrémben a dörzsölőanyag szerepét tölti be. Keménysége: 3. (a fogzománc keménysége 5.0. A fogaknál keményebb anyagok koptatják, csiszolják a felületet, ezzel a fogak károsodását okozzák. A túlzásba vitt fogmosás kemény csiszolóanyagokat tartalmazó fogkrémekkel jellegzetes fognyaki kopásokat, elvékonyodott, matt zománcot eredményez. Különösen a fehérítő fogkrémek zománckárosító hatása jelentős, bár nem mondható ki, hogy a fehérítő fogkrémek mindegyike magas RDA értékkel rendelkezik.)
  A Kalcium karbonát (CaCO3) egy lehetséges kalcium beviteli forrás. Alkalmazásával kalcium juttatható a
  szervezetbe.

  GUÁRGUMI
  A guárgumi egy növényi eredetű sűrűsítő és gélesítő hatóanyag, melyet egy zöldségféle, a Cyamopsis tetragonolobus (guárbab) magjából nyernek.

   

  Xilit
  Harmincöt évnyi rendszeres klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy a xilit a fogak szempontjából a legjobb édesítőszer, és sikere öt szénatomos szerkezetében rejlik. A hat szénatomos poliol édesítőszereket, mint például a szorbitolt a szájban található baktériumok képesek metabolizálni, amelynek eredményeképpen kialakul a lyukas fogakért felelős sav. Ezeket a poliolokat cariogéneknek is nevezik (ennek jelentése „szuvasodást okozó anyag”; nem tévesztendő
  össze a karcinogén, vagyis rákkeltő anyag kifejezéssel), sőt, azt is kimutatták, hogy maga a szorbitol is fokozza bizonyos mértékben a fogszuvasodást.
  A xilit öt szénatomos szerkezetét a szájban található baktériumok nem tudják felhasználni, és így nem képesek a fogszuvasodásért felelős savakat termelni. A xilit ennek köszönhetően nem minősül cariogénnek, mert nem fokozza a fog szuvasodását. Sőt, kimutatták, hogy a xilit akár 80%-kal is képes csökkenteni a fogszuvasodás előfordulását.


  Kókusz tenzid
  A habzást biztosítja.

   

  Szódabikarbóna

   

  A nátrium-hidrogénkarbonát, hétköznapi nevén szódabikarbóna egy olyan lúgos kémhatású só, ami a környezetre teljesen ártalmatlan, ezért is használjuk olyan régóta és olyan sokféleképpen. Szájápoláshoz már évszázadok óta hathatós segítséget nyújt, hiszen nem csak segít eltávolítani a fogaink felszínére tapadt, baktériumokból álló vékony réteget (plakkot), de fehérebbé is varázsolja a mosolyunkat.
  Fogápolási szempontból a szódabikarbóna két tulajdonsága miatt annyira jelentős: az egyik a dörzshatása, a másik pedig a fehérítő, fertőtlenítő sajátosság.
  Tudják ezt a szájápolási termékeket gyártó cégek is, ezért kerülhet olyan sok fogkrémbe – általában sodium bicarbonate nevén olvashatjuk az összetevők listáján.
  Az utóbbi időben tévesen sokan túl erős dörzshatása miatt bírálták a szódabikarbónát, illetve annak szájápolási felhasználását.
  Létezik azonban egy, az Amerikai Fogászati Szövetség által bevezetett mérőszám, amit viszonylagos dentin abrazivitási értéknek nevezünk, magyarul azt tudhatjuk meg általa, hogy egy fogkrém vagy szájápolási termék mennyire erősen koptatja a fogzománcunkat.
  Az értékek általában 0 és 200 közé esnek, ahol a 100 feletti eredményeket már abrazívnak, azaz túlságosan erős dörzshatásúnak tekinthetjük. (A szakmai szervezetek által megjelölt felső küszöbérték 200-250 között van.)
  A szódabikarbóna RDA értéke 7, míg a fogporoké általában 8 és 30 körül mozog – eszerint tehát nem kell aggódnunk fogzománcunk károsodása miatt.
  Általa nem csak a zománc elszíneződései, de a fogaink felszínére tapadt, baktériumokból és fehérjékből álló plakk is eltávolítható, amivel megelőzhetjük a fogszuvasodás kialakulását illetve a fogkőképződést.
  Lúgos kémhatása segít semlegesíteni a túl savas étkezés, reflux miatti panaszokat is, ráadásul a lúgos környezet a fogszuvasodást elősegítő baktériumnak sem ideális.
  Mivel a szódabikarbóna kiváló fehérítőszer, nem csak a fizikai tisztításon keresztül, de kémiai folyamatok által is fehérebbé teszi a fogainkat: vízzel érintkezve a szódabikarbónából olyan szabadgyökök oldódnak ki, melyek a fogzománcon oxidációs folyamat révén feloldják a lerakódott sárgás, barnás elszíneződéseket, ezzel téve ragyogóbbá, fehérebbé a fogainkat.

   


  Preserv GB
  Az édeskömény kivonatából előállított, szélesspektrumú antimikrobiális tulajdonsággal rendelkező természetes tartósítószer. Kozmetikumokban önállóan is alkalmazható, a biológiai tisztaság akár 3 hónapig való megőrzésére. Gyulladáscsökkentő és a hidratálást segítő tulajdonságai, valamint speciális összetétele miatt alkalmas "tartósítószer mentes" jelölésű, minősített natúr kozmetikumok előállítására.

Webáruház készítés