Kategóriák
Termék részletek


ZENNA Bűbájszérumok 50ml

970 Ft

2017 egyik nagy újdonsága, az olaj. Ha nem szereted a nehezen beszívódó krémeket, válassz olajat! Van arcra, testre és hajra való is.

  • Szezámolaj

    Szezámolaj

    Antioxidáns bomba, mely gátolja a gyulladások kialakulását.

    A szezám egy fűszerű növény, 50-100 cm magasra megnő, hosszú levelekkel, virágai pedig  a lilától a fehérig változó. A virág végén található a mag, mely 50-60% kitűnő minőségű olajat tartalmaz. A magból hidegen sajtolt szezámolaj kiváló antioxidans-forrás, tartalmaz egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírokat, jelentős fitoszterolokat, többféle vitamint, valamint glikoproteineket, melyek a szaruréteg fontos összetevői.

    Mit ír a szakirodalom a szezámolajról

    • javítja a bőr szerkezetét, hidratál

    • késlelteti az öregedési folyamatot

    • elnyeli az UV sugarak egy részét

    • kivédi a napsugarak hatását, megelőzvén a túl hosszú vagy helytelen napozás káros hatásait

    • kitűnő bőrlágyító

    • regeneráló, öregedésgátló hatású

    • csökkenti a gyulladást

    • valamelyest szabályozza a faggyútermelődést

    • csökkenti a szélsőséges időjárási viszonyok káros hatását a bőrre

    • enyhén antireumatikus hatású

    • stresszoldó, csillapító, enyhe afrodiziákum

    Mi mindenre használhatod?

    önmagában , hígítás nélkül

     

    • minden típusú bőr ápolására 
    • az ajkak ápolására
    • reumatikus és izomfájdalmak, hátfájás csillapítására
    • stresszoldó masszázshoz
    • UV védelemre, napozás utáni ápolásra, kezelésre

     

    Keverve 

    • monoi olajjal UV-védelmet nyújtó hajbalzsamként
    • Sárgarépaolajjal, málnamag olajjal és homoktövis olajjal napolajként
    • aloe vera vagy körömvirág olajjal és bisabolol olajjal keverve napozás utáni bőrnyugtatóként
    • levendula és menta illóolajjal keverve a fáradt lábak masszírozására
    • cédrus és édeskömény illóolajakkal narancsbőrre és keringés-serkentő masszázshoz
    • vaniliaolajjal és ylang-ylang illóolajjal keverve afrodiziákum hatású masszázshoz



    Fontos: minden bőr máshogy reagál a natúr kozmetikumokra. Először kenj egy keveset a könyökhajlatra! Csak akkor folytasd a használatát, ha
    24 óra elteltével sem vettél észre allergiás reakciót!

    Összetevők/Ingredients: szezámolaj/ sesamum indicum seed oil, 

     

    SzőlőmagolajSzőlőmagolaj

    Jól felszívódó Szőlőmagolaj bűbájszérum öregedő bőrre.
    Erika véleménye: "A ,,megfáradt” dekoltázst, mellet és nyakat is gyönyörűen kisimítja."

    Vásárlóink szerint: 

    a bőr simaságát, rugalmasságát biztosítja, megelőzi korai öregedését, képes a kollagén szöveteket regenerálni, növekedésüket stimulálni, a petyhüdt bőr állapotát javítani. A bőrbe könnyen és gyorsan felszívódik, különösen alkalmas száraz, érett bőr ápolására.
    A ,,megfáradt” dekoltázst, mellet és nyakat is gyönyörűen kisimítja.

     

    Mit ír a szakirodalom a szőlőmagolajról

    • javítja a bőr szerkezetét, hidratál

    • késlelteti az öregedési folyamatot

    • kitűnő bőrlágyító

    • regeneráló, öregedésgátló hatású

     

    Mi mindenre használhatod?

    önmagában , hígítás nélkül

     

    • minden típusú bőr ápolására 
    • az ajkak ápolására
    • szem környékére

    • tönkrement, kopott bőrre

    • rugalmatlan bőrre

    • hajszálak táplálására

    • masszázshoz

     

    Fontos: minden bőr máshogy reagál a natúr kozmetikumokra. Először kenj egy keveset a könyökhajlatra! Csak akkor folytasd a használatát, ha
    24 óra elteltével sem vettél észre allergiás reakciót!

    Összetevők/Ingredients: szőlőmagolaj/ vitis vinifera seed oil

     

    Sárgarépa olajSárgarépa olaj a hosszantartó barnaságért és a derűs bőrért.

    A sárgarépa olaj egy olajos macerátum, mely vitaminban gazdag, hozzájárul az egyenletes barnuláshoz, felkészíti a bőrt a napozásra, segíti annak regenerálodását napozás után és hosszantartó barnaságot eredményez.
    A sárgarépa kitűnő bétakarotén-forrás, (az A vitamin elődje), egy remek színezőanyag, mely előidézi a bőr derűs, ragyogó küllemét.
    Egy olajos macerátumba átkerülve, az A pro-vitamin kifejti antioxidáns hatását, lekötvén a hosszas napozás alatt keletkezett szabadgyököket.

    Mit ír a szakirodalom a sárgarépa olajról

    • elősegíti a barnulást

    • egyenletes barnulást idéz elő

    • antioxidáns

    • rugalmasító

    • ragyogóvá teszi a bőrt

    • élénkítő hatású

     

    Mi mindenre használhatod?

    önmagában , hígítás nélkül

     

    • fakó, fáradt bőrre, dekoltázsra, nyakra

    • napozáshoz

    • a bőröregedés megelőzésére

     

    Keverve 

    • vörös agyaggal és gránátalmamag olajjal, bőrfényesítő pakolás

    • homoktövisolajjal és szezámmag olajjal jó fényvédő hatást fejt ki a sejtek szintjén

    • jojoba olajjal vegyesbőrre

    • argán olajjal szárazbőrre

    • borágó olajjal keverve antiage szérum

    • egy gazdag bőrápoló krémbe a kakaóvaj mellé



    Fontos: minden bőr máshogy reagál a natúr kozmetikumokra. Először kenj egy keveset a könyökhajlatra! Csak akkor folytasd a használatát, ha
    24 óra elteltével sem vettél észre allergiás reakciót!


    Összetevők/Ingredients: sárgarépa olaj/ helianthus annuus seed oil, daucus carota sativa root extract, 

     

    Körömvirág olajA körömvirág olaj elismert gyulladáscsökkentő és bőrjavító olaj. 

    A körömvirág olaj elismert gyulladáscsökkentő és bőrjavító olaj. Hatásos az irritált bőr csillapításában, az érzékeny, rózsás, kóros bőrpírral küszködő, kuperózisos, ekcémás vagy napégette bőr ápolásában.

    A körömvirággal illetve a kivonatokkal nagyon sűrűn találkozunk az alternatív gyógyászatban, de az allópatikus gyógyításban is, az antik idők óta ismert és elismert gyógyító hatásainak köszönhetően. A körömvirág elágazó, szőrös szárú növény, fészekvirágzata sárga-narancssárga színű. Mindenhol fellelhető, a műveletlen földeken, kertekben, az út szélén, keritések tövében. Igénytelen és spontán módon, magról szaporodik. Májustól szeptemberig virágzik, a teljesen kifejlődött virágokat szár nélkül szedik. 
    Nyugtató, felhámképződést serkentő, gyulladásgátló hatása miatt ajánlott az érzékeny, törékeny bőr ápolására, az irritált, enyhén sebes, kipirosodott, bőrpírban szenvedő bőr kezelésére. Gyerekek bőrének ápolására is alkalmas.

    Mit ír a szakirodalom a szezámolajról

    • gyulladásgátló, antioxidáns

    • enyhén baktériumölő, fertőtlenítő

    • enyhén összehúzó hatású

    • nyugtató, lazító hatású

    • hegesítő, felhámot újító

    • semlegesíti a szabadgyököket, védi a bőrt

    • csökkenti a vízvisszatartást

    • csökkenti a véredények törékenységét

    • javítja a periférikus vérkeringést

     

    Mi mindenre használhatod?

    önmagában , hígítás nélkül

     

    • irritációra és széleskörű bőrbetegségre

    • száraz, érzékeny bőrre

    • törékeny, kényes bőrre, gyerekeknek

    • megöregedett, ráncos bőrre

    • nap- vagy sugárzás-égette bőrre

    • fekélyes sérülésekre, bőrbetegségekre

    • gyulladásokra, kipirosodásra

    • zúzodásokra, bőrpírra

     



    Fontos: minden bőr máshogy reagál a natúr kozmetikumokra. Először kenj egy keveset a könyökhajlatra! Csak akkor folytasd a használatát, ha
    24 óra elteltével sem vettél észre allergiás reakciót!

    Összetevők/Ingredients: Körömvirág olaj/ glycine soja oil,calendula officinalis flower extract 

     

    Málnamag olajMálnamag olaj, a kiemelkedően antioxidáns olaj, mely elnyeli az UV sugarak egy részét, így hatékonyan véd napozás során.

     

    A málnamagolaj megelőzi a bőr korai öregedését, regeneráló és szerkezetjavító hatású. Hegesítő, gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, Napozás előtti használatra kialakított krémek alkotóelemeként jónevű antioxidáns, védelmét a sejtek szintjén fejti ki.
    Tokoferolokban, karotenoidokban és egyéb, a bőrnek lényeges anyagokban gazdag olaj, megelőzi a bőr korai elöregedését, lassítja a leromlását, helyreállítja a bőr tónusát és ragyogását. Kiemelt antioxidáns és szabadgyök ellenes tulajdonságú, ajánlott a bőr felkészítésére napozás előtt vagy kezelésére napozás után.
    Annak ellenére, hogy a málnamagolajnak nincs hivatalosan meghatározott napvédő faktora (SPF), elismert hogy elnyeli az UV sugarak egy részét és ezzel jelentősen hozzájárul az őt tartalmazó készítmények napvédő tulajdonságához. Ez a képessége a benne megtalálható karotenoidoknak, galluszsavnak és E vitaminnak köszönhető.

    Mit ír a szakirodalom a Málnamag olajról

    • erősen antioxidáns

    • bőrszerkezet- és tónusjavító

    • semlegesíti a szabadgyököket

    • védi a bőrt az UV sugárzás ellen

    • ráncmegelőző és ránc símító hatású

    • bőrjavító, hegesítő hatású

    • nyugtató hatású

     

    Mi mindenre használhatod?

     

    önmagában , hígítás nélkül

     

    • a bőr felkészítésére napozás előtt

    • nyugtatja és regenerálja a bőrt napozás után

    • javítja a bőrt enyhe égési sebek, sérülések után

    • ráncmegelőzésre

    • az első megjelent ráncokra

    • ekcémás, pirosodó, leromlott bőrre

    • érzékeny , törékeny bőr ápolására



    Fontos: minden bőr máshogy reagál a natúr kozmetikumokra. Először kenj egy keveset a könyökhajlatra! Csak akkor folytasd a használatát, ha
    24 óra elteltével sem vettél észre allergiás reakciót!

    Összetevők/Ingredients: Málnamag olaj/ rubus idaeus seed oil, 

     

    Jojoba olajJojoba olaj, az Aztékok folyékony aranya. Gyorsan felszívódik és nem hagy zsíros érzetet. Az egyik legsokoldalúbb bőrápoló.

     

    A magokból kivont olaj tulajdonképpen egy folyékony viasz, mely az emberi faggyúhoz hasonlit és igen eltérő a közönséges növényi olajoktól. Különleges zsírsavakat tartalmaz és hasonlóan érdekes módon hatol át a bőrön, és pedig a szőrtüszőkön keresztül, úgy hogy nem tömiti el azokat és úgy keveredik a faggyúval, hogy egy elzáródásmentes réteget kialakítva hagyja a bőrt lélegezni.

    Jelentős mennyiségű polifenolt tartalmaz, melyek közül a tanninoknak köszönhető a bőr száraz érzete az olaj használata után. Ellentmondásnak tűnhet, de a jojobaolaj egy száraz emulzió.

     

     

     

    Mit ír a szakirodalom a Jojoba olajról

    • nagyon hasonlít az emberi faggyúra, ezért kiválóan tolerálja minden tipusú haj és bőr

    • a bőr faggyútermelését szabályozza

    • bőrlágyító hatású

    • védő hatással van a bőr hidrolipid rétegére

    • aktiválja az elasztin anyagcseréjét

    • hidratál, táplál

    • bársonyossá teszi a bőrt, csillapító hatású

    • regeneráló, öregedésgátló

     

    Mi mindenre használhatod?

     

    önmagában , hígítás nélkül

     

    • seborrhea kezelésére

    • a bőr rugalmasságának, hajlékonyságának megőrzésére

    • ekcémák, pikkelysömör, bőrirritáció esetében

    • a szem környékére

    • sminkalapnak vagy sminkkészítmények összetevőjeként

    • a fejbőr és a haj gondozására

    • sminklemosóként,

    • bőrápolásra szőrtelenítés vagy borotválkozás után

    • ekcémás, pikkelysömörös, irritált bőr kezelésére

    • köröm és a szarupárkány ápolására

    • hajvégápolásra

     

    Keverve 

    • borágó olajjal regeneráló szérum

    • A vitaminnal, ligetszépe és argán olajjakkal keverve éjszakai szérum

    • feketekömény magolajjal teafa és levendula illóolajakkal keverve, zsíros, pattanásosodó bőrre

    • répaolajjal, sárgabarack és búzacsíra olajjal keverve szépségszérumba

    • korai öregedés ellen, ligetszépe és borágó olajjal, illetve répa illóolajjal keverve

    • tamanu olajjal keverve, segíti a felszívódást külömböző betegségek kezelésénél

    • ricinus- és kókuszolajjal keverve hajápolásra

    • vaniliaolajjal testmasszázsokhoz

    • geránium illóolajjal keverve arcmasszázshoz



    Fontos: minden bőr máshogy reagál a natúr kozmetikumokra. Először kenj egy keveset a könyökhajlatra! Csak akkor folytasd a használatát, ha
    24 óra elteltével sem vettél észre allergiás reakciót!

     

    Összetevők/Ingredients: jojoba olaj/ simmondsia chinensis seed oil

     

    A Jojoba olaj tulajdonságai 

    Az olaj felveszi a harcot a ráncokkal és a narancsbőrrel.

    • Hatékonyan kezelhetőek vele az olyan problémás bőrbetegségek, mint az ekcéma és a pikkelysömör.
    • A jojoba olaj nyugtatja az irritált bőrt és növeli a kollagén természetes előállítását.
    • Ezenkívül hatékony védelmet nyújt a nap sugarai ellen és felveszi a harcot az öregedés olyan jeleivel, mint a ráncok.

     

    1. Hidratál:
    A jojoba olaj nagy mennyiségben tartalmaz keramidokat, amelyek betakarják a bőrsejteket, ezáltal a hidratálás szabályozásáért felelősek. Az olaj gyorsan felszívódik a bőrben és nem marad tőle olajos a bőr. Erős védőréteget képez a bőrön, így véd a dehidratáltság , valamint az allergének és a porszennyezés ellen. Puhítja a száraz bőrt, illetve visszaállítja a bőr egészséges állapotát.

    A jojoba olajjal természetes módon kezelhető az ekcéma, amely a hidratálság hiánya miatt jön létre. Az olaj gyulladásgátló tulajdonságai csökkentik a szárazság és egyéb bőrproblémák (mint például a rézkiütés) okozta pirosságot. A jojoba olaj a zsíros bőrre is jó hatással van. Nem segíti a pattanások kialakulását, így habár olajnak minősül, nem tömíti el a pórusokat. A jojoba olaj meggátolja, hogy minél több faggyú termelődjön magától, és kiegyensúlyozza a faggyútermelést. Ezáltal a bőr rugalmas és megfelelően hidratált marad.

     

    2. Ráncok ellen:
    A bőrt nem csak hidratálja és feszesíti, de a jojoba olaj hatékonyan csökkenti a ráncok megjelenését is. Gazdag E-vitaminban, amely fontos anyag a szabadgyökök elpusztítása szempontjából, amelyek a bőr öregedéséért felelősek.
    A jojoba olaj rendszeres használatával akár 25%-kal is csökkenthetőek a ráncok. Akkor a leghatékonyabb,hidratáló krémként használják, tehát bizonyítottan az olaj közvetlen külső használatával lehet a legjobb eredményeket elérni. A jojoba olajban található linolénsav és antioxidánsok pedig segítik a bőrsejtek regenerációját.

     

    3. Pattanások kezelése:
    Az eltömődött pórusok gyakran vezetnek a pattanások és mitesszerek kialakulásához. Ez nem csak a tizenévesek leggyakoribb problémája, de a felnőtteké is. Sokféle kozmetikai szer úgy reklámozza magát, hogy a benne található állati zsírnak köszönhetően csökkentik a pattanásokat, de igazából csak rosszabbá teszik a helyzetet. A jojoba olaj fertőtlenítő hatású, ezért hatékonyan kezelhetőek vele a pattanások. Megállítja a pattanások zsírtermelését, így segít a pattanások eltüntetésében. A jojoba olaj megtisztítja az érintett bőrterületeket és az eltömődött pórusokat, valamint nem hagy hátra sebhelyeket, ezáltal elhalványítja a szépséghibákat. Hosszan tartó használatával az olaj összehúzza a pórusokat és szabályozza a faggyútermelést, így megakadályozza, hogy a pattanások újra megjelenjenek.

     

    4. Gyulladásgátló hatású:
    Gyulladásgátló hatásai miatt a jojoba olaj csökkenti a bőr gyulladását és hatékonyan elpusztítja a bőrön található baktériumokat. Gyulladásgátló hatásainak köszönhetően számos bőrprobléma kezelhető vele, mint például az ekcéma és pikkelysömör, amikor a bőr gyulladt és sebes. Az olaj kiválóan hat a bőrre és hatékonyan gyógyítja a sebeket, vágásokat és olyan kisebb fertőzéseket, mint a napégés, herpesz és szemölcs. A jojoba olaj csökkenti a fájdalmas duzzadást és a pirosságot, amely gyakran a sérüléssel együtt jár. Az olajat ezen kívül ajakbalzsamként is használhatja, mivel az ajkak puhák és hidratáltak lesznek tőle

     

    Marokkó aranya, az Argánolaj a legnépszerűbb természetes öregedésgátló. Éjszakai olaj, mert lassan szívódik fel. 

     

    Az argán olaj értékes, fitoszterolokban és antioxidánsokban gazdag olaj. Figyelemreméltó tulajdonságokkal rendelkezik, tápláló, regeneráló hatású, gátolja a bőr élettani öregedését, fiatalosabb, feszesebb és símább kinézetet kölcsönöz a bőrnek.

    Az argán egy Marokkóban honos fa, melynek élettartama 200 év is lehet, olaját a fa gyümölcséből préselik. Századok óta a marokkóiak használják az argán olajat bőrápolásra, sőt az étrendjükben is. 
    Az olaj kozmetikai célokra való használata aránylag újkeletű, habár az őslakók régóta ismerték annak jótékony hatását a bőrre és használták azt a sebek és bőrbetegségek kezelésére.
    Az argánfa korlátozott kiterjedésű területen él, mivel különleges időjárási viszonyokra van szüksége: száraz, de gazdag talajra, afrikai napsütésre és az Atlanti-óceán hőmérsékletének hatására.

    Mit ír a szakirodalom a szezámolajról

    • regeneráló és bőrszerkezet-javító

    • öregedés gátló

    • tápláló hatású

    • feszesítő hatású

    • antioxidáns

    • esztétikus hegesedést segítő, sebgyógyító hatású

    • védi a bőrt

    • visszaállítja a bőr rugalmasságát

    • köröm erősítő

    • ragyogást nyújt a hajnak

     

    Mi mindenre használhatod?

     

    önmagában , hígítás nélkül

     

    • minden típusú, de különösen a száraz vagy vízhiányos bőr ápolása

    • a bőr rugalmasságának és feszességének visszanyerésére

    • ekcéma, pikkelysömör kezelésére

    • korai élettani öregedés megelőzésére

    • a bőr külső agreszív hatásoktól való védelmére

    • sebhelyekre, hegekre, pattanások után is

    • striák, terhességi csíkok megjelenésének megelőzésére

    • napégés utáni regenerálódásra

    • sérült, töredezett hajra, száraz fejbőrre

    • törékeny körmökre, száraz kézre

     

    Keverve 

    • gránátalma olajjal és rózsafa illóolajjal a ráncok intenzív kezelésére

    • borágó olajjal és sárgarépa illóolajjal keverve a bőr öregedésének megelőzésére



    Fontos: minden bőr máshogy reagál a natúr kozmetikumokra. Először kenj egy keveset a könyökhajlatra! Csak akkor folytasd a használatát, ha
    24 óra elteltével sem vettél észre allergiás reakciót!

     

    Összetevők/Ingredients: argánolaj/ argania spinosa kernel oil

     

Webáruház készítés