Kategóriák
Termék részletek


Természetes fogkrém Kismanóknak- 75ml

1 240 Ft

Natúr fogkrém, amiben nincs: fluorid, Nátrium benzoát* (sodium benzoate), SLS, Parabén, Triklozán

 • Megkerestük a természet azon kincseit, melyeket évezredekkel ezelőtt használtak a száj ápolására és becsomagoltuk egy tubusba. Így mostantól Te is élvezheted a vegyszermentes fogmosást. 

  *Élesztősejteken végzett vizsgálatok szerint lehet, hogy a nátrium-benzoát önmagában károsítja a DNS-t és a mitokondriumot, az energia előállításban és raktározásban kulcsszerepet játszó sejtszervecskét, ami apoptózishoz, azaz aktív sejtelhaláshoz vezet. Ez a folyamat kapcsolatba hozható a Parkinson-kórral és idegrendszeri károsodásokhoz is vezethet. Többek között ezért sincs a ZENNA fogkrémekben.

  Hogyan használd?


  Tegyél fogkefédre a tubusból annyit, amennyi Neked jól esik!  Ha igazán jó eredményt akarsz, akkor legalább 3-4 percig mossad a fogad!
  Mivel a fogorvosok általában 3-4 percig javasolják,  jó ötletnek tűnik rádiózás közben fogat mosni, ami egy átlagos dal hossza.
  Az emberek általában azt gondolják, hogy hosszabb ideig művelik, de a legtöbben kevesebb, mint egy percet töltenek a súrolással.

  ZENNA Természetes fogkrém Kismanóknak előnyei


  ZENNA_mire_jo

  • Vegyszermentes szájápoló
  • Intenzív tisztító
  • 100% vegán
  • Friss leheletet ad
  • Extrém gyengédség a fogaknak

   

  A pontos összetevők, amit csak a ZENNA árul el Neked

   

  Összetevők Aránya
  Víz 56%
  Xilit 16%
  Növényi glicerin 14%
  Kálcium karbonát por 9%
  Kókusz tenzid a habzásért 1%
  Guár gumi 1,5%
  Gyümölcs illóolaj 0,5%
  Preserv 60GB tartosító 0,5%


  Ingredients: Aqua, xilit, glycerin,Calcium Carbonate powder, cocamidopropyl betaine, guar gum, parfum*, Aqua, glycerin, sodium levulinate, sodium anisate

  * gabonaalkohol alapú, gyümölcskoncentrátumból nyert  természetes illatosító. Gyakorlatilag egy gyümölcskoncentrátum lévén, a kivonat alkalmas csecsemők, kisgyerekek, terhes nők vagy olyan személyek számára is, akik nem tolerálják az illóolajokat (vagy ahol ezek ellenjavallotak).

   

  Összetevők hatásai


  Növényi glicerin 99,5%-os
  A kozmetikai ápoló és higiéniai termékek készítésében egy klasszikus összetevő. Nedvszívó, hidratáló hatású, bársonyosítja a bőrt. Megvédi a bőrt és a hajat a kiszáradástól. Maximális tisztaságú, gyógyszertári és kozmetikai minőségű. Erősen higroszkópos, így elsőre gátolja a bőr (de csak a felhám!) kiszáradását, hidratál. Nem biztosít táptalajt a szuvasodást okozó baktériumoknak– szájvizek/fogkémek ízesítő anyaga.

  Kálcium-karbonát
  A fogkrémben a dörzsölőanyag szerepét tölti be. Keménysége: 3. (a fogzománc keménysége 5.0. A fogaknál keményebb anyagok koptatják, csiszolják a felületet, ezzel a fogak károsodását okozzák. A túlzásba vitt fogmosás kemény csiszolóanyagokat tartalmazó fogkrémekkel jellegzetes fognyaki kopásokat, elvékonyodott, matt zománcot eredményez. Különösen a fehérítő fogkrémek zománckárosító hatása jelentős, bár nem mondható ki, hogy a fehérítő fogkrémek mindegyike magas RDA értékkel rendelkezik.)
  A Kalcium karbonát (CaCO3) egy lehetséges kalcium beviteli forrás. Alkalmazásával kalcium juttatható a
  szervezetbe.

  GUÁRGUMI
  A guárgumi egy növényi eredetű sűrűsítő és gélesítő hatóanyag, melyet egy zöldségféle, a Cyamopsis tetragonolobus (guárbab) magjából nyernek.

   

  Xilit
  Harmincöt évnyi rendszeres klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy a xilit a fogak szempontjából a legjobb édesítőszer, és sikere öt szénatomos szerkezetében rejlik. A hat szénatomos poliol édesítőszereket, mint például a szorbitolt a szájban található baktériumok képesek metabolizálni, amelynek eredményeképpen kialakul a lyukas fogakért felelős sav. Ezeket a poliolokat cariogéneknek is nevezik (ennek jelentése „szuvasodást okozó anyag”; nem tévesztendő
  össze a karcinogén, vagyis rákkeltő anyag kifejezéssel), sőt, azt is kimutatták, hogy maga a szorbitol is fokozza bizonyos mértékben a fogszuvasodást.
  A xilit öt szénatomos szerkezetét a szájban található baktériumok nem tudják felhasználni, és így nem képesek a fogszuvasodásért felelős savakat termelni. A xilit ennek köszönhetően nem minősül cariogénnek, mert nem fokozza a fog szuvasodását. Sőt, kimutatták, hogy a xilit akár 80%-kal is képes csökkenteni a fogszuvasodás előfordulását.


  Kókusz tenzid
  A habzást biztosítja.

  Preserv 60 GB
  Az édeskömény kivonatából előállított, szélesspektrumú antimikrobiális tulajdonsággal rendelkező természetes tartósítószer. Kozmetikumokban önállóan is alkalmazható, a biológiai tisztaság akár 3 hónapig való megőrzésére. Gyulladáscsökkentő és a hidratálást segítő tulajdonságai, valamint speciális összetétele miatt alkalmas "tartósítószer mentes" jelölésű, minősített natúr kozmetikumok előállítására.

Webáruház készítés